Kesobröd

Idag bakade mannen ett jättegott lchfbröd gjort på keso. 
Många som vill och har börjat med lchf innan de har fått lite kött på benen, även jag när jag var där tror att lchf bröden som sälj på affärerna är lchf. Även om man kollar på näringsinnehållet hur mycket fett, kolhydrater och protein det innehåller ska man också veta att de fuskar en hel del. De behöver inte skriva all innehåll och då blir siffrorna lägre ett ämne de inte behöver skriva är bland annat, majsstärkelse. 

Detta bröd är inte lchf även om man kan tro det när man läser på det. 

Det finns en sida på nätet som bara är lchfrecept som vi andvänder oss väldigt mycket av samt lchfarkivet på facebook, sidan är, www.56kilo.se

Kesobröd med solrosfrön och timjan
Det blir ungefär till 10 personer 

250g keso
6st ägg
8 msk mandelmjöl
6 msk kokosmjöl
4 tsk bakpulver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
4 msk solrosfrön
3 msk sesamfrön
2 mak färsk hackad timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla de torra ingredienserna (utom sesamfröna) i en bunke. 
3. Vispa ihop keso, ägg, olja och timjan i en bunke. 
4. Blanda ner de torra ingredienserna i kesosmeten. De behöver bara blandas så du behöver inte arbeten smeten så mycket. 
5. Bred ut smeten på en pakplåtsklädd plåt. Smeten räcker perfekt för att täcka hela plåten. 
6. Strössla över sesamfröna och grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter beroende på ugn. 
7. Ta ut brödet när det fått fin färg och är genombakat. Låt svalna och skär sen upp i lagom stora bitar. 




Detta är bakat från ett recept från lchfarkivet på facebook

Kommentera här: