Kesoplättar

God morgon!
Nu är Edvin på dagis och allt gick bra, han blev dock lite ledsen när jag gick. Det känns i hjärtat, men jag vet att han har det bra och att när dörren stängs när jag har gått så blir allt bra igen.
 
Nu på morgonen efter dagislämning har jag hunnit till affären och handlat lite påskägg och godis, inte till mig då utan till andra, men bra sugen är jag. Jag var rätt modig som gick till affären innan jag hade ätit, då man är som hungrigast och vad köper man då? Jo stabba kolhydrater i form av godis. För att ha köpt godis till påskäggen har jag inte tagit en enda. Jag köpte även frukost till mig, så att jag kunde göra de supergoda kesoplättarna a la lchf. Det går lika bra att steka med vanligt smör om man inte vill ta eller har kokosfett hemma. Supergott med vanlig osöttad vispgrädde med blåbär och hallon!
 

1 portion – (2-4 plättar)

1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
En nypa salt.

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak. Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
 
 
Nu är jag inne på min tredje dag på lchf och det går som till min förvåning väldigt bra. Detta här med att sluta med socker är som att sluta röka tillexempel då det belönar samma centra i hjärnan. Och jag har slutat äta socker säkert lika många gånger som jag har slutat röka, men denna gång är sist gången!
 
Vad har ni gjort en morgon som denna?

Kommentera här: