Över tre år!

För inte så länge sedan så slog det mig.. ..att för två dagar sedan var det tre år sedan jag slutade röka! Så stolt över mig själv! Och dem som känner mig vet att det inte var första gången i ordningen och hur omöjligt det var då jag minnsan inte skulle sluta och att jag kunde sluta när jag ville. 
 
Hur gick det då? Jo om jag säger så här, jag skulle ljuga om jag sa att det var en dans på rosor. För att nikotinet ska gå ur kroppen tar bara några timmar, men det är inte det värsta utan den så kallade abstinensen, jag tyckte nog synd om mig i 2-3 veckor och jag är inte den som gör det, men det var värt det. Visst jag kan säga med handen på hjärtat att jag fortfarande ibland är hur sugen som helst, men skulle aldrig för mitt liv ta ett ändaste bloss till. Tänk på att om ni röker och ska sluta behöver det inte vara så som det var för mig, det är helt individuellt. Det kan vara lika, enklare eller svårare, men oavsätt hur det än blir måste ni komma ihåg att det är värt det alla gånger. Man vinner otroligt mycket inte bara hälsan utan ekonomin blir bättre. Vill inte ens tänka tanken hur mycket jag lagt ut under alla dessa år. Man sparar inte någonting utan man lägger pengarna på annat man inte annars kunnat gjort.
 
Varför slutade jag? Vi hade precis kommit i kontakt med fertilitetsmottagningen och fick hemskickade ett formulär och där fanns frågan, "röker eller snusar du?"
Jag trodde ju förstås att om jag inte slutade så skulle vi inte få hjälp. Det är den ända anledningen.
 
 
 
Appen jag använder mig utav heter, Rökfri. Jag vet inte om den finns för androidtelefoner men den finns för iphone och kostar ingenting.

Kommentera här: